Op Drift

Op Drift


Op drift was genomineerd voor de kinder- en jeugdjury Vlaanderen 2018


In Zaligkerke, een klein stadje aan zee, ligt een steile laan die hoog boven op de klif klimt. In de Eindelooslaan staat maar één huis. Daar woont Elly met haar twee broers, haar vader, moeder en tante.


Na jaren van rust wordt naast hun huis de bouw van een groot hotel aangevat. Tijdens de graafwerken scheurt een stuk rots, met daarop hun huis, van de klif. Ze wonen nu op hun eigen eiland. Hun huis dobbert weg van het vasteland en komt stuurloos in open zee terecht.


Ze voelen zich vrij en zorgeloos ondanks hun problemen, want het leven op zee is ook hard. Er is stormweer, hun proviand raakt op en een groot schip dat voorbijvaart, merkt hen niet op.

Als hun geliefde grasveldje van het huis scheurt, wordt de sfeer wat minder vrolijk. Net op tijd verschijnt de grote stad Monscat aan de horizon. Een gunstige wind brengt hun huis op de rots naar de jachthaven. Ze zijn gered en ontdekken de opwindende stad.


Blijven ze in Monscat of gaan ze terug naar Zaligkerke? Eén ding weten ze zeker, ze willen hun huis op de rots niet achterlaten...