theater

Op Drift


foto's uit de theatervoorstelling Op Drift, de monoloog is een bewerking van het boek

Theater

 

Theater maken en spelen is een manier om verhalen te vertellen. Boeken schrijven is een andere vorm van vertellen. De creatie van een toneelstuk is een groepswerk zelfs als je de tekst schrijft. De regisseur beslist wat en hoe er verteld wordt maar ook de acteurs hebben hun inbreng.

Een boek schrijven is helemaal anders want dat doe je alleen.

Kollektief D&A heeft zowel creaties gemaakt als voorstellingen die gebaseerd waren op boeken. Met Wit is kleur en Zepp creƫerden we een fantasierijke wereld voor kleuters. Met Rocking David Copperfield (Charles Dickens) en Achter het hek (Mark Twain naar De avonturen van Tom Sawyer) baseerden we ons op klassiekers uit de negentiende eeuw.

De afgelopen jaren speelde ik bij Theater de toekomst (ook vzw Kollektief D&A) een aantal zeer mooie rollen in Romeo en Julia en Othello.

Mijn debuut Op Drift is bewerkt voor het theater. Ik speel Elly en al de andere personages in deze monoloog. Er is video en sfeervolle muziek van Piet Slangen.

Mijn tweede boek De jongen van de glasfabriek is ook een toneelstuk. Deze keer doe ik het niet alleen, Jonas Van Thielen en Tom Voet zijn mijn medespelers.

Romeo en Julia

De krekel en de mier

O,oo!

Witje

De jongen van de glasfabriek